Haarlem expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Parkeren in Haarlem,

onze tips en tricks

Parkeren in Haarlem kan een uitdaging lijken, maar met de juiste kennis van zones, tarieven en handige tips, kun je jouw parkeerervaring maximaliseren. In deze blog lees jij alles over de verschillende parkeermogelijkheden in Haarlem, van straatparkeren tot parkeergarages, om ervoor te zorgen dat je zorgeloos kunt genieten van alles wat de Spaarnestad te bieden heeft.  

Parkeren in Haarlem Centrum

Op zoek naar een plek om te parkeren in Haarlem Centrum? Haarlem Centrum biedt diverse parkeergarages die strategisch zijn gelegen om gemakkelijk toegang te bieden tot de belangrijkste bezienswaardigheden en winkelgebieden. Onder andere parkeergarages zoals Houtplein, Raaks, De Appelaar en De Kamp bieden veilige parkeermogelijkheden. De parkeertarieven op deze locaties variëren tussen de € 3,50 en € 4, waarbij de Appelaar de duurste optie voor parkeren in Haarlem Centrum is. Elk van de locaties ligt op loopafstand van zowel Haarlem centrum als Station Haarlem.  

Wil je parkeren in Haarlem, maar heb jij een elektrische auto en is een oplaadpunt een vereiste? Geen probleem, Haarlem heeft diverse parkeergarages waar jij jouw elektrische auto kan opladen: 

  • Parkeergarage Houtplein bevat in totaal 6 elektrische oplaadpunten op de tweede verdieping van de garage.  
  • Parkeergarage Raaks bevat 8 oplaadpunten waarvan er 2 bij de ingang staan en de rest op verdieping 4.  
  • Parkeergarage de Kamp bevat 2 oplaadpunten op de eerste verdieping van de garage.  

Parkeren bij Station Haarlem

Wil je direct bij Station Haarlem parkeren? Overweeg dan te parkeren bij parkeergarage Stationsplein, dat direct tegenover Station Haarlem ligt. Deze parkeergarage heeft 450 parkeerplekken, is 24 uur per dag geopend en kost maar €2,50 per uur.  

Haarlem station
Haarlem station

Gratis parkeren Haarlem met Parkeren + Reizen

Gratis parkeren in Haarlem is mogelijk, in Spaarnwoude en in Overveen. Vanaf station Haarlem Spaarnwoude kan je met de trein één halte reizen of met de bus naar Station Haarlem en kan je je auto gratis bij het station laten staan. Deze P + R is 24/7 open, dus kan je je auto elk moment van de dag weer ophalen.  

Bij station Overveen ligt P+R Overveen Haarlem. Hier kan je je auto achterlaten en dan met de trein of met de bus richting Station Haarlem reizen. Ook deze parkeerzone is 24/7 open en kan je je auto, wanneer het jou uitkomt, weer ophalen.  

Door je auto op één van deze P+R locaties achter te laten kun je gerust Haarlem verkennen zonder je zorgen te maken over enige parkeerkosten die je aan het einde van de dag te wachten staan!

Park and ride Haarlem

Parkeren met Easypark

Of je nu het centrum van Haarlem doorkruist of de sfeervolle omgeving verkent, EasyPark maakt het lokaliseren en betalen van parkeerplaatsen eenvoudig. Met slechts enkele handelingen op je smartphone beheer je gemakkelijk het starten, stoppen en verlengen van je parkeertijd. Geen gedoe meer met parkeerautomaten of het bijeenrapen van kleingeld, maar pure vrijheid om te genieten van Haarlem zonder parkeer risico’s.  

Ontdek de flexibiliteit om te parkeren op strategische locaties in Haarlem, met real-time informatie over beschikbare parkeerplekken. Door te parkeren met EasyPark kun je je concentreren op het ontdekken van de stad, wetende dat het parkeren soepel en zorgeloos verloopt.  

Parkeren in Haarlem op feestdagen

Ontdek de voordelen van parkeren in Haarlem op speciale feestdagen! Op Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag kun je genieten van gratis parkeren op straat. Een aangename regeling die geldt voor bezoekers die de stad willen verkennen tijdens deze feestelijke momenten. Let echter op: op Goede Vrijdag geldt deze vrijstelling niet en blijft betaald parkeren in Haarlem van kracht. Het is altijd verstandig om voorafgaand aan je bezoek de specifieke parkeerregels te raadplegen, zodat je zorgeloos kunt genieten van je tijd in Haarlem.  

Feitjes en tips over parkeren in Haarlem:

  • Haarlem telde in begin 2023 maar liefst 79.215 voertuigen.  
  • Kom vroeg om zeker te zijn van een parkeerplek, vooral tijdens drukke periodes.  
  • Voor sommige parkeergarages kun je online parkeerplekken reserveren. Dit biedt niet alleen gemoedsrust, maar kan ook gunstige tarieven opleveren.  
  • Haarlem heeft ruim 60.000 parkeerplaatsen, dit is ongeveer even groot als 150 voetbalvelden!  
  • Ontdek de mogelijkheden voor kort parkeren bij winkels in Haarlem, vooral handig voor snelle boodschappen of een korte verkenning van de omgeving.  
  • Haarlem claimt de eerste plek in de jaarlijkse TomTom Traffic Index als de stad waar automobilisten vorig jaar gemiddeld 118 uur in de file stonden. Met een reistijd van 14 minuten over 10 kilometer staat Haarlem bovenaan de lijst van 17 onderzochte steden, volgens het TomTom-onderzoek.  

De stad Haarlem ontdekken

Heb je binnenkort een dagje Haarlem op de planning staan maar weet je nog niet precies hoe je deze dag wilt invullen? Laat ons je op weg helpen! Parkeren in Haarlem is gemakkelijker te combineren met een uitje! Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling, een boeiende rondleiding, of een combinatie van beide, wij hebben de meest sfeervolle routes uitgestippeld voor jou en je gezelschap. En waarom niet genieten van de prachtige grachten van Haarlem met een ontspannen rondvaart? Onze experts staan klaar om je te inspireren en informeren. Neem contact met ons op en maak van je dag in Haarlem een onvergetelijke ervaring . 

Marit is jouw Haarlem expert

Ontdek Haarlem - MaritMarit is een digital marketeer & eventplanner voor Puur* Events en is dol op Haarlem. Zij kent alle ins and outs van Haarlem en neemt jou graag mee in haar avontuurlijke ervaringen. Marit blogt over bedrijfsuitjesevents en effectieve teambuilding activiteiten in HaarlemAmsterdamRotterdamUtrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Haarlem en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.