Haarlem expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Rosenstock-Huessy Huis Haarlem

Prachtig monumentaal pand in Haarlem voor jouw vergadering
Rosenstock-Huessy Huis Haarlem
Rosenstock-Huessy Huis Haarlem
Rosenstock-Huessy Huis Haarlem
Rosenstock-Huessy Huis Haarlem
Rosenstock-Huessy Huis Haarlem

Het Rosenstock-Huessy Huis is gevestigd in een markant en monumentaal gebouwencomplex in Haarlem. Het Huis is gelegen in het centrum van Haarlem, vlakbij het Spaarne, in de Burgwalbuurt.

Het Huis

In het huis is sinds 1972 een woon- en werkgemeenschap of kortweg woongroep gevestigd. Deze is destijds opgezet in navolging van het gedachtengoed van de Duitse filosoof Eugen Rosenstock-Huessy (1888-1973). Het Huis beschikt over drie zalen die per dagdeel kunnen worden gehuurd, de Spiegelzaal, de Bibliotheek en de Kapel.

De Spiegelzaal

De spiegelzaal is een lichte ruimte met een gladde gelakte houten vloer, een spiegelwand en een regelbare plafondverlichting. Deze zaal bevindt zich op de begane grond en naast de zaal is een kleedruimte met een klein keukenblok , voorzien van warm en koud stromend water. Deze ruimte is ideaal voor een een Workshop Salsadansen of Discodansen.

Bibliotheek

De bibliotheek is een lichte, rustige ruimte op de eerste verdieping. Er is een lift aanwezig. In deze zaal kunt u vergaderen, lezingen geven of presentaties houden. Er staat een grote ovalen vergadertafel en er is een klein keukenblok met cooker, afwasmachine en serviesgoed. U kunt gebruik maken van Wifi, een projectiescherm en een piano.

Kapel

De kapel is een sfeervolle ruimte die zich op de eerste verdieping bevindt. Er is een lift aanwezig. De akoestiek is goed. Deze ruimte leent zich voor grootschalige presentaties of vergaderingen. Om de hoek van de kapel is een kleine keuken met een koffiezetapparaat, waterkoker en grote ijskast. Serviesgoed en Wifi zijn beschikbaar.

De Kloosterkeuken

Eeuwenlang is er in het huis, toen nog Sint Jacobs Godshuis, gekookt voor wezen en armen en pelgrims. Weliswaar was het geen klooster, maar in de verzorging waren wel katholieke zusters actief. De oude keuken van het complex is nu onderdeel van het restaurant De Kloosterkeuken, prachtig gelegen tussen twee oude binnenplaatsen.

Sidebar

Informatie Like!

  • Prijs en details
  • vanaf 20 personen
  • 04:00 uur
  • Prijs op aanvraag
  • Arrangement op maat

Beoordeling van onze klanten

Bekijk Claus Events Hoofddorp
vanaf €0,00 p.p. excl BTW

Claus Events Hoofddorp

Claus, een veelzijdige eventlocatie
Bekijk Claus Events Hoofddorp
Bekijk Bodhi Beach Zandvoort
vanaf €0,00 p.p. excl BTW

Bodhi Beach Zandvoort

Bodhi Beach, prachtig strandpaviljoen in Zandvoort!
Bekijk Bodhi Beach Zandvoort
Bekijk Restaurant Het Pakhuis Haarlem
vanaf €0,00 p.p. excl BTW

Restaurant Het Pakhuis Haarlem

Sfeervol, smakelijk en betaalbaar dineren in Haarlem!
Bekijk Restaurant Het Pakhuis Haarlem