Haarlem expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Jopenkerk Haarlem

Statige eventlocatie in de Amsterdamse grachtengordel
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem

Waarom is de Jopenkerk zo’n leuke eventlocatie?

Het verhaal van de Jopen ontvouwt zich in de veertiende eeuw, toen Haarlem zich ontwikkelde tot een van de meest prominente brouwerssteden van Nederland. De brouwerijen draaiden op volle toeren en het ambachtelijk gebrouwen bier werd vervoerd in ‘Jopen’, vaten met een inhoud van 112 liter, over de wateren van het Spaarne. Dit bier is van uitstekende kwaliteit en wordt zelfs in het buitenland gedronken. Maar zoals bij veel legendes, kende ook deze periode van glorie haar einde. In 1916 sloot de laatste Haarlemse brouwerij voorgoed haar deuren.

Laten we teruggaan naar het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw. Terwijl de voorbereidingen voor de viering van het 750-jarig bestaan van Haarlem in volle gang zijn, komt het Haarlems Biergenootschap met een ambitieus voorstel: het Haarlemse bier moet herleven. In het stadsarchief worden oude bierrecepten ontdekt, die dateren uit 1407 en 1501, en het bier wordt nieuw leven ingeblazen. En wat blijkt? De resultaten zijn verrukkelijk. Het jongste bier, genaamd Hoppen, wordt op 11 november 1994 geïntroduceerd, en zo begint het verhaal van Jopen!

2010 Jopen vindt een thuis Op 8 juni 2010 slaat brouwer Chris Wisse officieel de eerste paal, en daarmee start de renovatie van een oude kerk. Deze kerk wordt omgedoopt tot de Jopenkerk. Op 11 november 2010, tijdens de zestiende verjaardag van Jopen, kunnen de eerste bezoekers genieten van het Haarlemse bier en de bijpassende culinaire lekkernijen. Op 8 december 2010 wordt de Jopenkerk officieel geopend, en daarmee krijgt het Haarlemse biermerk eindelijk een vaste thuisbasis.

De Jopenkerk beschikt over een mooie aparte ruimte genaamd, de Pastorie, voormalig ambtswoning van de pastoor, welke volledig is gerenoveerd. De ruimte leent zich uitstekend voor vergaderingen, presentaties, private diner, dinerspellen, al met al een tal van mogelijkheden.

In het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping het restaurant. Het restaurant kan exclusief afgehuurd worden. Ook deze ruimte is geschikt voor presentaties, borrels, diner of quizzen en is semi private.

Combineer je event bij de Jopenkerk met een borrelboot of een bedrijfsquiz op maat. Vraag naar de mogelijkheden!

Sidebar

Informatie Like!

  • Prijs en details
  • vanaf 20 personen
  • 04:00 uur
  • Prijs op aanvraag

Beoordeling van onze klanten

Bekijk Restaurant Het Pakhuis Haarlem
vanaf €0,00 p.p. excl BTW

Restaurant Het Pakhuis Haarlem

Sfeervol, smakelijk en betaalbaar dineren in Haarlem!
Bekijk Restaurant Het Pakhuis Haarlem
Bekijk Café de Zwaan Haarlem
vanaf €0,00 p.p. excl BTW

Café de Zwaan Haarlem

Het gezelligste café van Haarlem
Bekijk Café de Zwaan Haarlem

MAF

Prachtige locatie in het monumentale centrum van Haarlem
Bekijk MAF